Wat ik niet doe;

Snel, snel het ganse binnenwerk in de ultrasone, er in laten liggen tot het messing is afgebeten, onder kraan en drogen, olie op en wegwezen. Zo werk ik niet !!!

 

Omdat ik niet alles kan herstellen op een ethisch verantwoorde wijze, omdat ik niet beschik over alle kennis noch apparaten en werktuigen van alle soorten klokken en tijdmeters, een overzicht van wat ik niet herstel:

 

* Zwarte woud klokken met houten binnenwerken. Vaak is er zoveel slijtage dat herstelling niet economisch is, of zelfs doenbaar!

 

* Koekoeksklokken; de kostprijs van nieuwe is meestal lager dan de prijs van herstelling, als het al te herstellen is!

 

* Atmos klokken van Jaeger Le Coultre; Dit zijn zo'n specifieke klokkjes met specifieke eisen dat ik deze klokken niet herstel, als u zo een klok heeft om te herstellen kan u beter contact opnemen met een dealer van Jaeger Le Coultre.

 
* 400 dagen mechanisch klokjes; de klokjes met de vier bollen onderaan, deze leveren zoveel problemen dat ik gestopt ben met ze te herstellen.
 
Torenklokken ; iets te groot voor mij, Michiels te Mechelen is erin gespecialiseerd.
Klokken en toestellen waar een electrische draad uit komt. "Slave" klokken, tijdregistratieklokken e.d.
Ook geen "Bulle" of andere electrische klokken.
Auto- of moto klokjes; voor deze zaken beschik ik niet over de nodige middelen, dus herstel ik ze liever niet.
Wegens de weigering van het leveren van wisselstukken door Zwitserse uurwerkfabrikanten kan ik volgende merken niet herstellen; Rolex, Cartier, Breitling en alles van de Richemont group (zie Atmos), alle exclusieve merken genre Vacheron Constantin, Patek Phillipe, Hublot, etc.